Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche ciasto . Idealne połączenie do południowej kawy o nie tylko
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25888
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3083
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1401
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25888
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3083
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1401
 
         
         
                Składniki
Zaczynamy od kruchego ciasta wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto o wstawiamy do lodówki
Truskawki kroimy na na kawałki mniejsze
Po godzinie wyjmujemy z lodówki ciasto kruche i wykładamy do blaszki o wymiarze 25/35 wyłożona papierem do pieczenia. Nakluwamy widelcem ciasto wielokrotnie i wstawiamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do 170 stopni góra dół i pieczemy 20 minut .
Gotujemy budyń i lekko studzimy przykryć folią spożywczą
Białka ubijamy z szczypta soli i wsypujemy 200 gram cukru i ubijamy na sztywno
Składanie ciasta
Na ciasto pod pieczone wykładamy ciepły budyń
Na budyń wykładamy pokrojone truskawki
Na truskawki wykładamy ubitą sztywna pianę . wkładamy blaszkę do piernika nagrzanego do 170 stopni pieczemy 20 minut , po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 60 stopni i pieczemy jeszcze 30 minut . polecam ten przepis można również z innym owocami