Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche ciasto . Idealne połączenie do południowej kawy o nie tylko
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12282
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13053
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5243
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12282
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13053
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5243
Składniki
Zaczynamy od kruchego ciasta wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto o wstawiamy do lodówki
Truskawki kroimy na na kawałki mniejsze
Po godzinie wyjmujemy z lodówki ciasto kruche i wykładamy do blaszki o wymiarze 25/35 wyłożona papierem do pieczenia. Nakluwamy widelcem ciasto wielokrotnie i wstawiamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do 170 stopni góra dół i pieczemy 20 minut .
Gotujemy budyń i lekko studzimy przykryć folią spożywczą
Białka ubijamy z szczypta soli i wsypujemy 200 gram cukru i ubijamy na sztywno
Składanie ciasta
Na ciasto pod pieczone wykładamy ciepły budyń
Na budyń wykładamy pokrojone truskawki
Na truskawki wykładamy ubitą sztywna pianę . wkładamy blaszkę do piernika nagrzanego do 170 stopni pieczemy 20 minut , po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 60 stopni i pieczemy jeszcze 30 minut . polecam ten przepis można również z innym owocami