Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto z truskawkami i rabarbarem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11446
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1225
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11978
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2142
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11446
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1225
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11978
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2142
Składniki
Obie maki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę rozkruszyć rękami w mące, pod koniec dodać cukier i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać jajka (jeżeli mamy małe to można dodać 7 sztuk) i wymieszać łyżką drewnianą. Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wyłożone ciasto układamy umyte owoce. Piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.