Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12375
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5682
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12375
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5682
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7034
Składniki
Biszkopty posmarować od spodu powidłami i składać do siebie. Układać na blaszce jeden obok drugiego.
Gotujemy budyń z 1 łyżką cukru. Odstawiamy do wystygnięcia.
Miękkie masło miksujemy dodając stopniowo budyń.
Dwie galaretki rozpuszczamy w połowie porcji wody. Odstawiamy do wystudzenia.
Tężejące galaretki wlewamy do kremu i dokładnie miksujemy na jednolitą masę.
Krem wykładamy na biszkopty i schładzamy w lodówce.
Pozostałe dwie galaretki również rozpuszczamy w połowie porcji wody, a gdy zacznie gęstnieć wylewamy na krem i wstawiamy do lodówki.
Składniki polewy (z wyjątkiem żelatyny) zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i łączymy z wcześniej namoczoną i rozpuszczoną żelatyną. Gęstniejącą polewą (musi być już prawie chłodna) polewamy ciasto. Ponownie wstawiamy do lodówki.
SMACZNEGO