Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Tym razem zrobiłam że śliwkami, ale można użyć dowolnych owoców. Zawsze smakuje obłędnie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3836
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414684
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2380
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3836
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414684
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2380
Składniki
Margarynę zmiksować z cukrem, dodać jajka i na koniec mąkę z proszkiem. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na tortownicę wysmarowaną margaryna i posypaną bułką tartą. Na wierzch poukładać umyte i wypestkowane śliwki.
Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie, zagnieść składniki na kruszonkę. Po trzydziestu minutach wyciągnąć ciasto, ale nie wyłączać piekarnika.
Na wierzch ciasta, posypać kruszonkę. Wstawić ciasto ponownie do piekarnika i piec jeszcze 15 minut.