Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z tego przepisu jest lekkie i puszyste.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 938
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12796
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 938
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12796
Składniki
Tłuszcz rozpuścić, ostudzić. Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić jak na biszkopt. Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Wlać rozpuszczone i przestudzone masło z margaryną.
Wszystko razem delikatnie wymieszać. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszki.
Ułożyć wypestkowane śliwki i pokrojony na kawałeczki obrany rabarbar.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30-30 minut.