Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Szpinak rozmrozić,dobrze odcisnąć,dodać do niego pól szklanki oleju i zmiksować
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i cukier waniliowy,dalej ubijać,dodawać po jednym żółtku i ciągle ubijać,następnie dodać mąkę ,proszek i resztę oleju ,ciągle ubijając na koniec dodać szpinak i wszystko razem dokładnie wymieszać
Ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 24/36 cm wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w temp 180-200stopni
Ciasto można przełożyć masą budyniową lub bitą śmietaną albo pozostawić bez przełożenia
Ja przełożyłam bitą śmietaną.0,5 litra śmietany 30% ubić z 5 łyżkami cukru pudru i 4 śmietan-fixami.Ciasto przekroić na pół ,połowę śmietany wyłożyć na jedną część ciasta,przykryć drugą połową i górę posmarować resztą śmietany.Na wierzch wyłożyć pokrojoną w kostkę jedną galaretkę agrestową