Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielaczek to ciasto składające się z ciasta czekoladowego z serem o nucie wanilii. Wyglądem przypomina łaciatego cielaczka :-). Świetnie smakuje, jest proste w wykonaniu, zachęcam do wypróbowania!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1657
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1657
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1591
Składniki
Szklanka - 250 ml Wszystkie składniki na ciasto kakaowe rozpuścić. Masę kakaową ostudzić. Ciasto serowe: masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Ucierając dodawać żółtka oraz po łyżce zmielonego twarogu. Na końcu dodać przesiany przez sitko budyń i wszystko dokładnie wymieszać. Pianę z białek ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Do ostudzonej masy kakaowej dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Pianę z białek ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy kakaowej i ponownie delikatnie wymieszać. Formę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wylać ciasto kakaowe, następnie rozkładać łyżką ciasto serowe robiąc nieregularne kółka. Ciasto piec 50 -60 minut w temperaturze 160 stopni C w funkcji góra - dół. Smacznego!