Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielaczek to ciasto składające się z ciasta czekoladowego z serem o nucie wanilii. Wyglądem przypomina łaciatego cielaczka :-). Świetnie smakuje, jest proste w wykonaniu, zachęcam do wypróbowania!
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Zastanawiacie się, co podać rodzinie na...
Odsłon: 225614
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 581
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 581
Składniki
Szklanka - 250 ml Wszystkie składniki na ciasto kakaowe rozpuścić. Masę kakaową ostudzić. Ciasto serowe: masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Ucierając dodawać żółtka oraz po łyżce zmielonego twarogu. Na końcu dodać przesiany przez sitko budyń i wszystko dokładnie wymieszać. Pianę z białek ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Do ostudzonej masy kakaowej dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Pianę z białek ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy kakaowej i ponownie delikatnie wymieszać. Formę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wylać ciasto kakaowe, następnie rozkładać łyżką ciasto serowe robiąc nieregularne kółka. Ciasto piec 50 -60 minut w temperaturze 160 stopni C w funkcji góra - dół. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Bûche de Noël
Desery
Mannowiec czekoladowy Stefania
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Bûche de Noël
Pyszna, francuska rolada podawana na francuskich stołach w okresie Bożego nar...
Odsłon: 46
Mannowiec czekoladowy Stefania
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 581