Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Więc lody. Ciepłe. I ciepłe wspomnienia. W chłodny, jesienny wieczór…
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 802
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8160
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13033
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 370
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2237
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 802
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8160
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13033
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 370
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2237
Składniki
inspiracja przepisu: Moje Wypieki Białko, cukier i wodę łączę w metalowej misce. Miksuję około 1 minuty. W garnku zagotowuję wodę. Ustawiam na garnku miskę z masą białkowo-cukrową i miksuję bez przerwy przez 12-13 minut /trzeba przekonać ręce, żeby się nie poddawały/. Masa będzie stawała się coraz gęstsza, gładsza i lśniąca. Po niecałym kwadransie wyłączam gaz. Kruszę ciastka i mieszam delikatnie z masą. Przekładam całość do rękawa cukierniczego z szeroką końcówką. I rozkładam masę na 3 rożki do lodów. Wstawiam do lodówki. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, dodając olej. Zostawiam do przestudzenia. Po około 15 minutach smaruję wierzch lodów polewą. Chłodzę w lodówce /można przechowywać do 3 dni/.