Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe lody, bez żadnych sztucznych dodatków. My je uwielbiamy, dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 22
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 236
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 22
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 236
Składniki
Z wody, cukru i octu ugotować syrop (gęstniejący syrop ma zostawiać za sobą niteczkę). Sparzyć jaja wrzątkiem. Ubić pianę z białek. Do dobrze ubitych białek lać cieniutkim strumieniem ciepły syrop, energicznie mieszając. Pianę z syropem ubijać na parze, aż do zgęstnienia kremu. Następnie miskę z masą, przełożyć do naczynia z zimną wodą i ubijać do wystudzenia masy. Doprawić do smaku np. sokiem z cytryny, kwaskiem cytrynowym lub kakao. Uformować ulubiony kształt lodów. Posypać wiórkami czekoladowymi.