Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z 460. odcinka programu „Ewa Gotuje". Wypróbuj francuski deser clafoutis, który tradycyjnie przygotowuje się z czereśniami. W tym wydaniu smakuje równie pysznie i jest naprawdę prosty w przygotowaniu!
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14479
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 186
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14479
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 186
Składniki
Owoce ułożyć w natłuszczonej, okrągłej foremce (np. do tarty).
Jajka wybić do miski. Posłodzić cukrem trzcinowym i dobrze roztrzepać. Dodać mleko i mąkę. Wszystko zmiksować.
Owoce zalać ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać, aż się zrumieni.
Udekorować cukrem pudrem. Podawać na ciepło lub na zimno.