Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424872
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424872
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Na początek zająłem się czereśniami, które umyłem, osuszyłem i wydrylowałem. W garnuszku roztopiłem masło, które odstawiłem do wystygnięcia. Zmiksowałem jaja z cukrem, dodałem ziarenka z laski wanilii, mąkę oraz mleko. Na koniec wlałem roztopione masło. Przygotowałem okrągłą formę o średnicy 25 , którą wysmarowałem masłem. Na dnie naczynia ułożyłem wydrylowane czereśnie. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 180 stopni. Na czereśnie wlałem masę mleczno-jajeczną. Wierzch deseru udekorowałem płatkami migdałowymi oraz oprószyłem 2 łyżeczkami cukru. Clafoutis pieczemy ok. 25-30 minut.