Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12539
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5720
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12539
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5720
Składniki
Na początek zająłem się czereśniami, które umyłem, osuszyłem i wydrylowałem. W garnuszku roztopiłem masło, które odstawiłem do wystygnięcia. Zmiksowałem jaja z cukrem, dodałem ziarenka z laski wanilii, mąkę oraz mleko. Na koniec wlałem roztopione masło. Przygotowałem okrągłą formę o średnicy 25 , którą wysmarowałem masłem. Na dnie naczynia ułożyłem wydrylowane czereśnie. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 180 stopni. Na czereśnie wlałem masę mleczno-jajeczną. Wierzch deseru udekorowałem płatkami migdałowymi oraz oprószyłem 2 łyżeczkami cukru. Clafoutis pieczemy ok. 25-30 minut.