Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6263
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 462
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6263
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 462
Składniki
Na początek zająłem się czereśniami, które umyłem, osuszyłem i wydrylowałem. W garnuszku roztopiłem masło, które odstawiłem do wystygnięcia. Zmiksowałem jaja z cukrem, dodałem ziarenka z laski wanilii, mąkę oraz mleko. Na koniec wlałem roztopione masło. Przygotowałem okrągłą formę o średnicy 25 , którą wysmarowałem masłem. Na dnie naczynia ułożyłem wydrylowane czereśnie. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 180 stopni. Na czereśnie wlałem masę mleczno-jajeczną. Wierzch deseru udekorowałem płatkami migdałowymi oraz oprószyłem 2 łyżeczkami cukru. Clafoutis pieczemy ok. 25-30 minut.