Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21630
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 163
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21630
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 163
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Na początek zająłem się czereśniami, które umyłem, osuszyłem i wydrylowałem. W garnuszku roztopiłem masło, które odstawiłem do wystygnięcia. Zmiksowałem jaja z cukrem, dodałem ziarenka z laski wanilii, mąkę oraz mleko. Na koniec wlałem roztopione masło. Przygotowałem okrągłą formę o średnicy 25 , którą wysmarowałem masłem. Na dnie naczynia ułożyłem wydrylowane czereśnie. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 180 stopni. Na czereśnie wlałem masę mleczno-jajeczną. Wierzch deseru udekorowałem płatkami migdałowymi oraz oprószyłem 2 łyżeczkami cukru. Clafoutis pieczemy ok. 25-30 minut.