Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Clafoutis to francuski deser, który przygotuje się w zaledwie kilka minut. To po prostu pieczony naleśnik o konsystencji budyniu :)
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4710
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4704
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44498
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 223
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4710
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4704
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44498
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 223
Składniki
Kokilki lub formę do zapiekania o średnicy ok. 26 cm wysmarować masłem. Na dnie ciasno poukładać czereśnie.
Jajka wbić do miski dodać sól, cukier i cukier waniliowy. Ubić trzepaczką lub mikserem do lekkiego podwojenia objętości. Dodać mąkę, mleko oraz śmietanę i ponownie ubić. Owoce delikatnie zalać ciastem.
Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30-35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.