Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Clafoutis to francuski deser, który przygotuje się w zaledwie kilka minut. To po prostu pieczony naleśnik o konsystencji budyniu :)
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 183
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 468
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2958
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 118
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 183
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 468
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2958
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 118
Składniki
Kokilki lub formę do zapiekania o średnicy ok. 26 cm wysmarować masłem. Na dnie ciasno poukładać czereśnie.
Jajka wbić do miski dodać sól, cukier i cukier waniliowy. Ubić trzepaczką lub mikserem do lekkiego podwojenia objętości. Dodać mąkę, mleko oraz śmietanę i ponownie ubić. Owoce delikatnie zalać ciastem.
Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30-35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.