Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Clafoutis to francuski deser, który przygotuje się w zaledwie kilka minut. To po prostu pieczony naleśnik o konsystencji budyniu :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413852
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2187
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413852
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2187
Składniki
Kokilki lub formę do zapiekania o średnicy ok. 26 cm wysmarować masłem. Na dnie ciasno poukładać czereśnie.
Jajka wbić do miski dodać sól, cukier i cukier waniliowy. Ubić trzepaczką lub mikserem do lekkiego podwojenia objętości. Dodać mąkę, mleko oraz śmietanę i ponownie ubić. Owoce delikatnie zalać ciastem.
Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30-35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.