Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawa propozycja czegoś słodkiego i zdrowego
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Czereśnie wydrylować. Maliny umyć. Wyłożyć na posmarowaną masłem okrągłą foremkę do tart. Mąkę, cukier, jajka i mleko zmiksować na gładką, naleśnikową masę. Masę wylać do foremki z owocami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego 180 stopni. Piec 40 minut na złoty kolor.
Podawać oprószone cukrem pudrem