Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 3667
Dodano: 31.01.2018
Odsłon: 2817
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Mrożone maliny rozmrozić. Żaroodporne foremki wysmarować masłem i wysypać cukrem. Jajka rozdzielić. Białka ubić na sztywną pianę z 2 łyżkami cukru pudru.
2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę i szczyptę soli. Delikatnie wsypać mąkę i dodać pianę z białek. Ostrożnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać na 200 stopni( termoobieg na 180). Ciasto włożyć do przygotowanych foremek, wyłożyć maliny. Piec około 20 minut i posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Docherro 31 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Pychotki ,zrobię w sezonie wiśniowym:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 31 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Ale fajny omlecik:) Już czuję ten smak w wydaniu z malinami l;ub wisienkami...mmmmm:) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 31 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
widze ze duzo co wyszlo, wiec poprosze kawaleczek :) Odpowiedzi: 3 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz