Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem w airfryerze upiekłam clafoutis z wiśniami. Udał się doskonale, więc dzielę się przepisem, bo może się przydać nie tylko mnie. Uwielbiam takie proste i szybkie desery. Trzeba im poświęcić bardzo mało czasu i naprawdę minimum pracy, za to efekt osiąga się świetny. I to za każdym razem! A tym razem frytkownica beztłuszczowa dodatkowo ułatwiła mi pracę i pozwoliła cieszyć się klasycznym deserem bez udziału piekarnika i wytwarzanego przez niego gorąca. Latem to zawsze bardzo cieszy!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7635
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 228
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2578
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 543
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7635
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 228
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2578
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 543
Składniki
Foremkę posmaruj miękkim masłem.
Wiśnie umyj, a następnie wydryluj i ułóż na dnie formy.
Podpiecz przez 5 minut w 160 stopniach, aby owoce trochę zmiękły.
Gdy wiśnie się pieką, przygotuj rzadkie ciasto naleśnikowe.
Wymieszaj wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki albo miksera i odstaw na chwilę, aby ciasto odpoczęło (wystarczy 10 minut).
Wylej ciasto na podpieczone wiśnie, wypełniając foremkę.
Wstaw do szuflady airfryera, a następnie piecz do uzyskania złotego koloru. W airfryerze wystarczy temperatura 160 stopni oraz 25 minut,
ale gdyby użyć piekarnika, to trzeba będzie go włączyć na 180 stopni i piec przez 35 minut, rozgrzewając wcześniej.
Tuż przed podaniem oprósz delikatnie cukrem pudrem.
Podawaj letnie.
Smacznego!