Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem w airfryerze upiekłam clafoutis z wiśniami. Udał się doskonale, więc dzielę się przepisem, bo może się przydać nie tylko mnie. Uwielbiam takie proste i szybkie desery. Trzeba im poświęcić bardzo mało czasu i naprawdę minimum pracy, za to efekt osiąga się świetny. I to za każdym razem! A tym razem frytkownica beztłuszczowa dodatkowo ułatwiła mi pracę i pozwoliła cieszyć się klasycznym deserem bez udziału piekarnika i wytwarzanego przez niego gorąca. Latem to zawsze bardzo cieszy!
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 170
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1727
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 337
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 170
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1727
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 337
Składniki
Foremkę posmaruj miękkim masłem.
Wiśnie umyj, a następnie wydryluj i ułóż na dnie formy.
Podpiecz przez 5 minut w 160 stopniach, aby owoce trochę zmiękły.
Gdy wiśnie się pieką, przygotuj rzadkie ciasto naleśnikowe.
Wymieszaj wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki albo miksera i odstaw na chwilę, aby ciasto odpoczęło (wystarczy 10 minut).
Wylej ciasto na podpieczone wiśnie, wypełniając foremkę.
Wstaw do szuflady airfryera, a następnie piecz do uzyskania złotego koloru. W airfryerze wystarczy temperatura 160 stopni oraz 25 minut,
ale gdyby użyć piekarnika, to trzeba będzie go włączyć na 180 stopni i piec przez 35 minut, rozgrzewając wcześniej.
Tuż przed podaniem oprósz delikatnie cukrem pudrem.
Podawaj letnie.
Smacznego!