Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem w airfryerze upiekłam clafoutis z wiśniami. Udał się doskonale, więc dzielę się przepisem, bo może się przydać nie tylko mnie. Uwielbiam takie proste i szybkie desery. Trzeba im poświęcić bardzo mało czasu i naprawdę minimum pracy, za to efekt osiąga się świetny. I to za każdym razem! A tym razem frytkownica beztłuszczowa dodatkowo ułatwiła mi pracę i pozwoliła cieszyć się klasycznym deserem bez udziału piekarnika i wytwarzanego przez niego gorąca. Latem to zawsze bardzo cieszy!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10484
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4457
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424104
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10484
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4457
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424104
Składniki
Foremkę posmaruj miękkim masłem.
Wiśnie umyj, a następnie wydryluj i ułóż na dnie formy.
Podpiecz przez 5 minut w 160 stopniach, aby owoce trochę zmiękły.
Gdy wiśnie się pieką, przygotuj rzadkie ciasto naleśnikowe.
Wymieszaj wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki albo miksera i odstaw na chwilę, aby ciasto odpoczęło (wystarczy 10 minut).
Wylej ciasto na podpieczone wiśnie, wypełniając foremkę.
Wstaw do szuflady airfryera, a następnie piecz do uzyskania złotego koloru. W airfryerze wystarczy temperatura 160 stopni oraz 25 minut,
ale gdyby użyć piekarnika, to trzeba będzie go włączyć na 180 stopni i piec przez 35 minut, rozgrzewając wcześniej.
Tuż przed podaniem oprósz delikatnie cukrem pudrem.
Podawaj letnie.
Smacznego!