Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,cieniutkie francuskie nalesniki!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 579
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11756
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13496
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 579
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11756
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13496
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Składniki
do maki dajemy szczypte soli,mleko,przestudzone maslo i wszystko miksujemy do polaczenia skladników.Nastepnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy dalej. Ciasto powinno byc jednolite i bez grudek. Przykrywamy i odstawiamy na pól godziny do lodówki! Nastepnie smarujemy patelnie maslem i wlewamy na zozgrzana patelnie cienkie placki,czyli cienkie crepy! Smazymy do zarumienienia z obu stron,zostawiamy do wystygniecia.
Do nadzienia potrzebujemy: 300ml smietany kremówki 1 fix do smietany 1 cukier waniliowy lub ekstrakt 1 lyzka miodu 200g mascarpone Smietanke ubijamy z miodem ,fixem i wanilie na sztywno,nastepnie dodajemy porcjami serek mascarpone i mieszamy do polaczenia skladników-gotowe! Smarujemy crepy,dajemy owoce,jezyny i zwijamy. SMACZNEGO!!!!