Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,cieniutkie francuskie nalesniki!
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2851
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3926
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 639
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3857
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2851
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3926
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 639
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3857
Składniki
do maki dajemy szczypte soli,mleko,przestudzone maslo i wszystko miksujemy do polaczenia skladników.Nastepnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy dalej. Ciasto powinno byc jednolite i bez grudek. Przykrywamy i odstawiamy na pól godziny do lodówki! Nastepnie smarujemy patelnie maslem i wlewamy na zozgrzana patelnie cienkie placki,czyli cienkie crepy! Smazymy do zarumienienia z obu stron,zostawiamy do wystygniecia.
Do nadzienia potrzebujemy: 300ml smietany kremówki 1 fix do smietany 1 cukier waniliowy lub ekstrakt 1 lyzka miodu 200g mascarpone Smietanke ubijamy z miodem ,fixem i wanilie na sztywno,nastepnie dodajemy porcjami serek mascarpone i mieszamy do polaczenia skladników-gotowe! Smarujemy crepy,dajemy owoce,jezyny i zwijamy. SMACZNEGO!!!!