Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,cieniutkie francuskie nalesniki!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7550
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2570
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7550
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2570
Składniki
do maki dajemy szczypte soli,mleko,przestudzone maslo i wszystko miksujemy do polaczenia skladników.Nastepnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy dalej. Ciasto powinno byc jednolite i bez grudek. Przykrywamy i odstawiamy na pól godziny do lodówki! Nastepnie smarujemy patelnie maslem i wlewamy na zozgrzana patelnie cienkie placki,czyli cienkie crepy! Smazymy do zarumienienia z obu stron,zostawiamy do wystygniecia.
Do nadzienia potrzebujemy: 300ml smietany kremówki 1 fix do smietany 1 cukier waniliowy lub ekstrakt 1 lyzka miodu 200g mascarpone Smietanke ubijamy z miodem ,fixem i wanilie na sztywno,nastepnie dodajemy porcjami serek mascarpone i mieszamy do polaczenia skladników-gotowe! Smarujemy crepy,dajemy owoce,jezyny i zwijamy. SMACZNEGO!!!!