Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty deser polecam wszystkim miłośnikom śliwek. Można go podawać z bitą śmietaną lub lodami, ale i bez nich jest bardzo smaczny.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Foremkę do tarty wysmarować masłem. Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić na ćwiartki. Ułożyć je w foremce podwójną warstwą. Posypać cukrem i cynamonem. Z mąki, masła i cukru zarobić kruszonkę. Posypać na śliwki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 30-35 minut, aż kruszonka zbrązowieje. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.