Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty deser polecam wszystkim miłośnikom śliwek. Można go podawać z bitą śmietaną lub lodami, ale i bez nich jest bardzo smaczny.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3910
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3910
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 756
Składniki
Foremkę do tarty wysmarować masłem. Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić na ćwiartki. Ułożyć je w foremce podwójną warstwą. Posypać cukrem i cynamonem. Z mąki, masła i cukru zarobić kruszonkę. Posypać na śliwki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 30-35 minut, aż kruszonka zbrązowieje. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.