Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek ,więc słodkości muszą być ,W tym roku nie faworki i paczki a cynamonowe bułeczki
Wałek ,blaszka ,papier do pieczenia
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19301
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232167
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19301
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232167
Składniki
W robocie bądź misce umieszczamy ciepłe mleko z drożdżami,mieszamy .W między czasie przesiewamy mąkę dodajemy do mleka wraz z resztą składników .Mieszamy do połączenia.Mozemy też użyć automatu do chleba ...po wygnieceniu ciasta ,odstawiamy przykrye folia na 30 min . Masło na nadzienie rozpuszczamy w miseczce ,ksylitol ,cukier waniliowy i cynamon łączymy i dodajemy skórkę . Ciasto dzielimy na 2 kule każda rozwalkowujemy na placek okolo 30cm smarujemy masłem i posypujemy mieszanka .Zwijamy w roladę ,tniemy w poprzek około 2 cm kawałki .Układamy na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia.Zostawiamy odstępy .Bułeczki smarujemy rozczarowanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach aż się zarumienią ️można zrobić lukier .Ja podaję bez ... ewentualnie polać miodem