Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli cynamonu. Pyszne mięciutkie cynamonki. Małe bułeczki drożdżowe z cynamonem. Zapraszam do wypróbowania przepisu. Co do cynamonu, to możecie dodać go więcej, jeśli lubicie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 538
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 538
Składniki
Ciepłe mleko wlać do miski, dodać cukier i drożdże. Wymieszać. Wsypać mąkę i sól. Wbić jajko i wlać olej. Wyrobić mikserem z hakami. Przykryć miskę ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, na godzinę. Kiedy ciasto wyrośnie, roztopić masło. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na dwie części. Każdą część ciasta, rozwałkować na prostokąt. Prostokąt posmarować roztopionym i przestudzonym masłem, posypać cukrem i cynamonem.
Następnie zawinąć w rulon i pokroić w plastry. Gotowe ślimaczki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić na czas nagrzewania piekarnika, do napuszenia. Piec w temperaturze 180 stopni 25-30 minut, do lekkiego zarumienienia.
Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem, lub polukrować.