Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli cynamonu. Pyszne mięciutkie cynamonki. Małe bułeczki drożdżowe z cynamonem. Zapraszam do wypróbowania przepisu. Co do cynamonu, to możecie dodać go więcej, jeśli lubicie.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 359
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104603
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9116
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 359
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104603
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9116
Składniki
Ciepłe mleko wlać do miski, dodać cukier i drożdże. Wymieszać. Wsypać mąkę i sól. Wbić jajko i wlać olej. Wyrobić mikserem z hakami. Przykryć miskę ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, na godzinę. Kiedy ciasto wyrośnie, roztopić masło. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na dwie części. Każdą część ciasta, rozwałkować na prostokąt. Prostokąt posmarować roztopionym i przestudzonym masłem, posypać cukrem i cynamonem.
Następnie zawinąć w rulon i pokroić w plastry. Gotowe ślimaczki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić na czas nagrzewania piekarnika, do napuszenia. Piec w temperaturze 180 stopni 25-30 minut, do lekkiego zarumienienia.
Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem, lub polukrować.