Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie. Chciałbym wam zaprezentować prosty deser, którego przygotowanie nie sprawi trudności nawet początkującym kucharzom. Pieczone banany z sosem orzechowym to pyszne połączenie.
piekarnik , naczynie żaroodporne
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8079
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4532
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8079
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4532
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Banany obieramy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Łyżkę masła roztapiamy w rondelku, dodajemy cynamon.
Roztopionym tłuszczem polewamy banany. Pieczemy owoce 20 minut w 180 stopniach.
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy erytrytol, masło orzechowe i jogurt naturalny. Upieczone banany podajemy z sosem orzechowym. Smacznego!