Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie. Chciałbym wam zaprezentować prosty deser, którego przygotowanie nie sprawi trudności nawet początkującym kucharzom. Pieczone banany z sosem orzechowym to pyszne połączenie.
piekarnik , naczynie żaroodporne
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Banany obieramy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Łyżkę masła roztapiamy w rondelku, dodajemy cynamon.
Roztopionym tłuszczem polewamy banany. Pieczemy owoce 20 minut w 180 stopniach.
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy erytrytol, masło orzechowe i jogurt naturalny. Upieczone banany podajemy z sosem orzechowym. Smacznego!