Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonowe muffinki z dynią i jabłkami

Cynamonowe muffinki z dynią i jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1125

Dodano:

Odsłon: 59

Muffinki to prosty i szybki przepis na smaczny dodatek do kawy. Cynamon z dynią i jabłkami to pyszne połączenie.

Składniki

  • mąka pszenna 2 szkl
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • cukier wanilinowy 2 łyżeczki
  • cynamon mielony 1 łyżeczka
  • Imbir mielony 1/3 łyżeczki
  • dynia hokkaido 15 dag
  • jajka 2 szt
  • mleko 1/2 szkl
  • olej 1/2 szkl
  • jabłka 2-3 szt
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cynamonowe muffinki z dynią i jabłkami

Przygotowanie


  1. W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem wanilinowym, imbirem i cynamonem.
    Dynię bez skóry i nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane jabłka bez nasion pokroić na kawałki.

  2. Do drugiej miski wbić jajka, dodać mleko i olej.


  3. Zmiksować, wymieszać z dynią.

  4. Do mokrych składników wsypać suche i niedokładnie wymieszać.

  5. Papilotki ułożyć w foremkach muffinowych, włożyć po łyżce ciasta i po kilka kawałeczków jabłka i przykryć ciastem do 2/3 wysokości.


  6. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20-25 minut. Upieczone ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń