Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na obłędnie cynamonowe racuchy z jabłkami- bez drożdży!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 112
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31271
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 112
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31271
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pokroić w plastry a następnie wyciąć gniazda z pestkami. Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do jednej miski i wymieszać na jednolitą masę. Na rozgrzany olej nałożyć po łyżce ciasto, no to plaster jabłka a następnie przykryć kolejną warstwą ciasta. Racuchy smażymy na małym ogniu po kilka minut z każdej strony. Ciasto pięknie wyrośnie podczas smażenia. Smacznego!!