Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 864
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4126
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 864
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4126
Składniki
Jajka zmiksowac z cukrami, następnie dodawac po trochu cały czas miksując: mąkę, olej, proszek do piecz., sodę, cynamon. Na koniec dorzucic jabłka pokrojone w kostkę oraz bakalie. Wszystko dokładnie wymieszac. Ciasto wylac do formy wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam większej keksówki). Piec w temperaturze 175 stopni około 45 minut. Sprawdzałam patyczkiem, kiedy po wyjęciu z ciasta jest suchy można śmiało wyjmowac. Po wystudzeniu ciasto można posypac cukrem pudrem.