Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4863
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 993
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9404
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4863
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 993
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9404
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Składniki
Jajka zmiksowac z cukrami, następnie dodawac po trochu cały czas miksując: mąkę, olej, proszek do piecz., sodę, cynamon. Na koniec dorzucic jabłka pokrojone w kostkę oraz bakalie. Wszystko dokładnie wymieszac. Ciasto wylac do formy wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam większej keksówki). Piec w temperaturze 175 stopni około 45 minut. Sprawdzałam patyczkiem, kiedy po wyjęciu z ciasta jest suchy można śmiało wyjmowac. Po wystudzeniu ciasto można posypac cukrem pudrem.