Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cytrynowego ciasta z borówkami smakuje wybornie. Idealne na deser lub słodką przekąskę.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 296
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 539
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1010
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 296
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 539
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1010
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodać maślankę, olej, jajka, sok i skórkę z cytryny oraz ekstrakt waniliowy. Wymieszać mikserem do połączenia składników.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do przygotowanego ciasta delikatnie wmieszać borówki. Całość przełożyć do formy.
Piec przez przez 60-70 minut (do suchego patyczka). Ciasto ostudzić na kratce.
W małej misce wymieszać sok z cytryny z cukrem pudrem. Lukrem polać ostygnięte ciasto.