Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cytrynowego ciasta z borówkami smakuje wybornie. Idealne na deser lub słodką przekąskę.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodać maślankę, olej, jajka, sok i skórkę z cytryny oraz ekstrakt waniliowy. Wymieszać mikserem do połączenia składników.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do przygotowanego ciasta delikatnie wmieszać borówki. Całość przełożyć do formy.
Piec przez przez 60-70 minut (do suchego patyczka). Ciasto ostudzić na kratce.
W małej misce wymieszać sok z cytryny z cukrem pudrem. Lukrem polać ostygnięte ciasto.