Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche, słodko-kwaśne i mocno cytrynowe. Robi się je szybko i jeszcze szybciej znikają talerza
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Jajko ucieramy z masłem i cukrem. Jeśli wolicie mniej słodkie ciasteczka, nie dodawajcie już cukru - wystarczy ten, który jest w kisielu. Do masy dodajemy sok i skórkę z cytrtny, mąkę i kisiel. Zagniatamy ręcznie. Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce ok pół godziny. Odrywamy z ciasta po kawałku i formujemy rogaliki. Górną część rogalika otaczamy w pudrze. Cisteczka pieczemy w 180 stopniach ok. 15-20 minut, aż będą lekko rumiane. Długość pieczenia zależy od wielkości rogalików. Z tej porcji wyszło mi 21 sztuk rogalików o długości 5cm