Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, wilgotne, pyszne muffinki z dużą ilością soczystych borówek i przyjemnym, lekko orzeźwiającym cytrynowym posmakiem. Idealny, prawdziwie letni dodatek do mrożonej kawy.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98974
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98974
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Składniki
1) W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę pełnoziarnistą i zwykłą, cukier oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: olej, jajko, mleko. 2) Cały czas mieszając połączyć suche i mokre składniki, dolewając mokre do suchych. Na koniec dodać skórkę z cytryny oraz borówki i delikatnie wymieszać łyżką. 3) Gotową masę nałożyć do 3/4 wysokości foremek wysmarowanych tłuszczem lub wyłożonych pailotkami. 4) Piec 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 5) Przygotować lukier: cukier puder dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny. W razie potrzeby dosypać cukru pudru lub dolać soku. 6) Upieczone i wystudzone muffiny dekorujemy przygotowanym lukrem.