Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze strony mojewypieki.blox.pl.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1292
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5824
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18442
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1292
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5824
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18442
Składniki
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sodę i sól, oraz skórkę otartą z jednej cytryny. W drugiej misce wymieszać sok z cytryny i mleko, roztrzepane jajko i rozpuszczone i przestudzone masło.
Połączyć obydwie masy, na koniec dodać maliny i ponownie wymieszać.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać ciasto do ok. 3/4 wysokości foremek. Piec w temp. 200st. przez ok. 25 min.