Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffiny z sernikową warstwą z ricotty, oblane cytrynowym lukrem.....
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11752
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1281
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12386
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3218
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11752
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1281
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12386
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3218
Składniki
W dużej misce wymieszać suche składniki ciasta, dodać kefir, jajka, olej, sok i skórkę z cytryny, zmiksować do gładkiej konsystencji.
Ricottę rozdrobnić widelcem, dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Nakładać po dwie łyżki ciasta i łyżkę masy serowej. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec przez 20-25 minut. Studzić na kartce.
Do soku z cytryny stopniowo dodawać cukier puder, energicznie mieszając (gdyby lukier był zbyt rzadki, dodać więcej cukru). Lukrem polać ostygnięte muffiny.