Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffiny z sernikową warstwą z ricotty, oblane cytrynowym lukrem.....
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1484
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8779
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3152
Polecam.
Odsłon: 1958
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1484
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8779
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3152
Polecam.
Odsłon: 1958
Składniki
W dużej misce wymieszać suche składniki ciasta, dodać kefir, jajka, olej, sok i skórkę z cytryny, zmiksować do gładkiej konsystencji.
Ricottę rozdrobnić widelcem, dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Nakładać po dwie łyżki ciasta i łyżkę masy serowej. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec przez 20-25 minut. Studzić na kartce.
Do soku z cytryny stopniowo dodawać cukier puder, energicznie mieszając (gdyby lukier był zbyt rzadki, dodać więcej cukru). Lukrem polać ostygnięte muffiny.