Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki do zrobienia lekko cytrynowy sernik na bazie serka mascarpone i mleka skondensowanego. Świeże jeżyny dodają smaku i witamin.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3632
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4383
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3632
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4383
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Składniki
Herbatniki zmielić, wymieszać ze stopionym masłem, wyłożyć do tortownicy (średnica około 24 cm) i docisnąć łyżką lub spodem szklanki.
Mleko, serek mascarpone i sok z cytryny zmiksować do zgęstnienia, wyłożyć na herbatniki, odstawić do lodówki na kilka godzin.
Wierzch udekorować jeżynami w dowolny sposób, w prezentowanej wersji użyłam jeszcze czekoladowego pisaka oraz kawałków mango.