Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki do zrobienia lekko cytrynowy sernik na bazie serka mascarpone i mleka skondensowanego. Świeże jeżyny dodają smaku i witamin.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Herbatniki zmielić, wymieszać ze stopionym masłem, wyłożyć do tortownicy (średnica około 24 cm) i docisnąć łyżką lub spodem szklanki.
Mleko, serek mascarpone i sok z cytryny zmiksować do zgęstnienia, wyłożyć na herbatniki, odstawić do lodówki na kilka godzin.
Wierzch udekorować jeżynami w dowolny sposób, w prezentowanej wersji użyłam jeszcze czekoladowego pisaka oraz kawałków mango.