Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki do zrobienia lekko cytrynowy sernik na bazie serka mascarpone i mleka skondensowanego. Świeże jeżyny dodają smaku i witamin.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414466
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2315
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414466
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2315
Składniki
Herbatniki zmielić, wymieszać ze stopionym masłem, wyłożyć do tortownicy (średnica około 24 cm) i docisnąć łyżką lub spodem szklanki.
Mleko, serek mascarpone i sok z cytryny zmiksować do zgęstnienia, wyłożyć na herbatniki, odstawić do lodówki na kilka godzin.
Wierzch udekorować jeżynami w dowolny sposób, w prezentowanej wersji użyłam jeszcze czekoladowego pisaka oraz kawałków mango.