Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i szybka do wykonania, o delikatnym zapachu budyniu i, co najważniejsze, zawsze się udaje.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Margarynę, cukier i wodę podgrzewać powoli w garnku, tylko do rozpuszczenia cukru.
Dodać żółtka oddzielone od białek i dokładnie rozmieszać. Dodać mąkę, proszek, olej, budyń w proszku i ponownie wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do przygotowywanego ciasta. delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Około 1/3 ciasta wlać do formy keksówki o długości około 24 cm.
Mleko zamknąć w szczelnym pojemniku i przez około 10 sekund mocno potrząsać, aby mleko spieniło się.
Do pozostałej części ciasta wsypać kakao i wlać mleko, delikatnie wymieszać.
Część z kakao wlewać wzdłuż formy przez środek ciasta jasnego.
Piec przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Ciasto jest gotowe, kiedy włożona w nie i wyjęta wykałaczka pozostaje sucha.