Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i szybka do wykonania, o delikatnym zapachu budyniu i, co najważniejsze, zawsze się udaje.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 202
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 621
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16968
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 894
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 202
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 621
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16968
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 894
Składniki
Margarynę, cukier i wodę podgrzewać powoli w garnku, tylko do rozpuszczenia cukru.
Dodać żółtka oddzielone od białek i dokładnie rozmieszać. Dodać mąkę, proszek, olej, budyń w proszku i ponownie wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do przygotowywanego ciasta. delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Około 1/3 ciasta wlać do formy keksówki o długości około 24 cm.
Mleko zamknąć w szczelnym pojemniku i przez około 10 sekund mocno potrząsać, aby mleko spieniło się.
Do pozostałej części ciasta wsypać kakao i wlać mleko, delikatnie wymieszać.
Część z kakao wlewać wzdłuż formy przez środek ciasta jasnego.
Piec przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Ciasto jest gotowe, kiedy włożona w nie i wyjęta wykałaczka pozostaje sucha.