Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto urodzinowe wymyślone i pyszne.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
wykonanie : Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę dodać resztę składników, zmiksować. Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na 190 stopni i piec 30 - 35 minut(do czasu suchego patyczka).
wykonanie : Z litra mleka odlać 2 szklanki, dodać je do słoika razem z cukrem, kaszą i budyniami(wymieszać). Resztę mleka zagotować, gdy już się gotuje dodać wymieszaną zawartość ze słoika i gotować do powstania gęstej masy(wystudzić). W misce zmiksować margarynę i dodawać po łyżce wystudzonej masy.
wykonanie całości : Biszkopt jest z dużej blachy, wystudzony przekroić na pół, dolną część nasączyć zrobioną kawą rozpuszczalną, położyć masę budyniową, przykryć drugą częścią ciasta także ją nasączyć, wstawić do lodówki. Można polać gotową polewą lub swojską.