Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorzka czekolada wypełniona sezamowym nadzieniem. Ktoś kto lubi chałwę, musi się skusić na te zdrowe czekoladki. :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 19178
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8836
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 683
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8399
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 19178
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8836
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 683
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8399
Składniki
Gorzką czekoladę rozpuścić. Wysmarować połową czekolady wnętrza silikonowych foremek (może być taka do robienia kostek lodu). Włożyć na 5 minut do zamrażalnika. Wysmarować dokładnie jeszcze jedną, cienką warstwą czekolady. Tahini wymieszać z płynnym lub lekko podgrzanym miodem. Napełnić czekoladki nadzieniem i rozlać na wierzch pozostałą część czekolady. Włożyć do lodówki na kilka godzin, aż całkowicie zastygną (najlepiej na noc). Wyjąć czekoladki z foremek. Przechowywać w lodówce.