Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladki chałwowe

Czekoladki chałwowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 363

Dodano:

Odsłon: 293

Gorzka czekolada wypełniona sezamowym nadzieniem. Ktoś kto lubi chałwę, musi się skusić na te zdrowe czekoladki. :)

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 10 łyżek tahini (pasty z sezamu)
  • 1-2 łyżki miodu
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gorzką czekoladę rozpuścić. Wysmarować połową czekolady wnętrza silikonowych foremek (może być taka do robienia kostek lodu). Włożyć na 5 minut do zamrażalnika. Wysmarować dokładnie jeszcze jedną, cienką warstwą czekolady. Tahini wymieszać z płynnym lub lekko podgrzanym miodem. Napełnić czekoladki nadzieniem i rozlać na wierzch pozostałą część czekolady. Włożyć do lodówki na kilka godzin, aż całkowicie zastygną (najlepiej na noc). Wyjąć czekoladki z foremek. Przechowywać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń