Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorzka czekolada wypełniona sezamowym nadzieniem. Ktoś kto lubi chałwę, musi się skusić na te zdrowe czekoladki. :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 976
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1998
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 976
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1998
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Gorzką czekoladę rozpuścić. Wysmarować połową czekolady wnętrza silikonowych foremek (może być taka do robienia kostek lodu). Włożyć na 5 minut do zamrażalnika. Wysmarować dokładnie jeszcze jedną, cienką warstwą czekolady. Tahini wymieszać z płynnym lub lekko podgrzanym miodem. Napełnić czekoladki nadzieniem i rozlać na wierzch pozostałą część czekolady. Włożyć do lodówki na kilka godzin, aż całkowicie zastygną (najlepiej na noc). Wyjąć czekoladki z foremek. Przechowywać w lodówce.