Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorzka czekolada wypełniona sezamowym nadzieniem. Ktoś kto lubi chałwę, musi się skusić na te zdrowe czekoladki. :)
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2499
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1887
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1637
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1579
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2499
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1887
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1637
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1579
Składniki
Gorzką czekoladę rozpuścić. Wysmarować połową czekolady wnętrza silikonowych foremek (może być taka do robienia kostek lodu). Włożyć na 5 minut do zamrażalnika. Wysmarować dokładnie jeszcze jedną, cienką warstwą czekolady. Tahini wymieszać z płynnym lub lekko podgrzanym miodem. Napełnić czekoladki nadzieniem i rozlać na wierzch pozostałą część czekolady. Włożyć do lodówki na kilka godzin, aż całkowicie zastygną (najlepiej na noc). Wyjąć czekoladki z foremek. Przechowywać w lodówce.