Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Ale czekolady są drogie i trochę za słodkie. Moja wersja na pyszne i nie za słodkie czekoladki. Trochę mi nie wyszły, bo to pierwszy raz. Teraz już wiem jak je robić i obiecuję że następne będą ładniejsze jeszcze lepsze. Mam już na nie kilka nowych pomysłów. Używamy pasty pistacjowej, nie kremu pistacjowego który jest słodki.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2391
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6551
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2391
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6551
Składniki
Wychodzi ok. 20 czekoladek. Krakersy połamać jak najdrobniej (ale nie na pył). Prażyć na suchej patelni do lekkiego przyrumienienia. Ostudzić. Pistacje rozdrobnić w malakserze, połączyć z krakersami. Dodać pastę pistacjową, syrop i trochę śmietany, wymieszać.
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną.
Rozprowadzić cienką warstwę roztopionej czekolady na dnie i ściankach silikonowych foremek do czekoladek. Wstawić do zamrażarki, aby czekolada stężała. Potem nałożyć nadzienie pistacjowe. Wierzch polać warstwą czekolady. Foremki wstawić do zamrażalnika. Kilkanaście minut i wyjmujemy gotowe czekoladki.