Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Ale czekolady są drogie i trochę za słodkie. Moja wersja na pyszne i nie za słodkie czekoladki. Trochę mi nie wyszły, bo to pierwszy raz. Teraz już wiem jak je robić i obiecuję że następne będą ładniejsze jeszcze lepsze. Mam już na nie kilka nowych pomysłów. Używamy pasty pistacjowej, nie kremu pistacjowego który jest słodki.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2247
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101824
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6229
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2247
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101824
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6229
Składniki
Wychodzi ok. 20 czekoladek. Krakersy połamać jak najdrobniej (ale nie na pył). Prażyć na suchej patelni do lekkiego przyrumienienia. Ostudzić. Pistacje rozdrobnić w malakserze, połączyć z krakersami. Dodać pastę pistacjową, syrop i trochę śmietany, wymieszać.
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną.
Rozprowadzić cienką warstwę roztopionej czekolady na dnie i ściankach silikonowych foremek do czekoladek. Wstawić do zamrażarki, aby czekolada stężała. Potem nałożyć nadzienie pistacjowe. Wierzch polać warstwą czekolady. Foremki wstawić do zamrażalnika. Kilkanaście minut i wyjmujemy gotowe czekoladki.