Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nadzieniem z mleka w proszku i kakao. Pychota!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 498
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 498
Składniki
Na stolnicę wysyp mąkę i cukier, dodaj posiekaną margarynę, jajko, wodę i sól. Wyrabiaj ciasto do momentu, aż zacznie się kleić. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkujemy i posypujemy odrobiną mąki. Przekładamy ciasto do formy na tartę, nakłuwamy widelcem i podpiekamy 15-20 min. do złotego koloru. Wyciągamy blachę z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
W rondelku rozpuszczamy margarynę z cukrem, wodą i kakao. Gdy lekko przestygnie wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na upieczony spód wylewamy ciepłą masę. Gdy masa będzie tężała dekorujemy orzechami laskowymi.