Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki którymi zachwycą się dzieci i nie tylko. Można powiedzieć że z niespodzianką w środku. Są banalnie proste do zrobienia a nadzienie z marcepanu rozpływa się w ustach. Świąteczne babeczki niespodzianki.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 227
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 537
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 227
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 537
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
Składniki
Do miski wbijam jajko, dodaję roztopione masło zimne, mleko, sól, kakao, cukier, cukier waniliowy i mieszam mikserem. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam i dosypuję do ubitej masy., dodaję startą na tarce czekoladę gorzką. Łączę dalej mikserem. Do pieczenia babeczek użyłam formy silikonowej. Ale można użyć tradycyjnej formy do muffinek, wyłożyć ją papilotkami.
Z tego przepisu wyszło 6 babeczek. Do każdej babeczki nakładam jedną łyżkę ciasta, układam cukierka z marcepanem, wciskam go palcem żeby nie wypłynął i przykrywam kolejną porcją ciasta. Foremki wypełniam do 2/3 wysokości. Dobrze jest jak cukierki są głęboko zatopione. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni góra dół i piekę 20-25 minut. Babeczki wyjmuję z formy dopiero jak przestygną. Zimne lukruję dowolnie.