Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Croque monsieur to kanapka serwowana na gorąco we francuskich kafejkach. Jest tanim i sycącym daniem. W dosłownym tłumaczeniu Croque monsieur znaczy chrup - pan. Istnieje również croque madame czyli chrup- pani, którą dodatkowo serwuje się z sadzonym jajkiem.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2369
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18119
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2076
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2369
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18119
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2076
Składniki
Ser trzemy na tarce, dodajemy 3-4 łyżki mleka. Na 2 kromki nakładamy po łyżce namoczonego sera, przyprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pół plastra szynki, następnie ponownie łyżka sera i szynka. Przykrywamy drugą kromką i smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.Po obróceniu kromek na drugą stronę wierzch posypujemy resztą sera i smażymy do czasu, aż się stopi.