Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Croque monsieur to kanapka serwowana na gorąco we francuskich kafejkach. Jest tanim i sycącym daniem. W dosłownym tłumaczeniu Croque monsieur znaczy chrup - pan. Istnieje również croque madame czyli chrup- pani, którą dodatkowo serwuje się z sadzonym jajkiem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12391
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12391
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Składniki
Ser trzemy na tarce, dodajemy 3-4 łyżki mleka. Na 2 kromki nakładamy po łyżce namoczonego sera, przyprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pół plastra szynki, następnie ponownie łyżka sera i szynka. Przykrywamy drugą kromką i smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.Po obróceniu kromek na drugą stronę wierzch posypujemy resztą sera i smażymy do czasu, aż się stopi.