Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8221
Dodano: 17.03.2010
Odsłon: 10916
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ser trzemy na tarce, dodajemy 3-4 łyżki mleka. Na 2 kromki nakładamy po łyżce namoczonego sera, przyprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pół plastra szynki, następnie ponownie łyżka sera i szynka. Przykrywamy drugą kromką i smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.Po obróceniu kromek na drugą stronę wierzch posypujemy resztą sera i smażymy do czasu, aż się stopi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Gutka 17 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Dzieki za przypomnienie - kiedys zajadałam sie nimi na codzień.....świetne śniadanie na te ciagle zimowe poranki....:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

trele-morele 17 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ojej muszą być przepyszne. Uwielbiam francuskie tosty pod każdą postacią. Zapraszam do mnie, znajdziesz przepis na podobne tyle że z francuską musztardą- także polecam. A Twój przepis na pewno wypróbuje- do ulubionych!! Pozdrawiam Autorkę!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 17 marca 2010Zgłoś do usunięcia
dobra nazwa kanepeczka rzeczywiście wygląda chrupiąco i napewno jest smaczna0 Kto głosował? | Odpowiedz