Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-07-2016
ezon truskawkowy powoli dobiega końca dlatego też warto sięgnąć po ten przepis. Ciasto dzięki dodatkowi oleju pozostaje długo miękkie i puszyste, a do jego przygotowania wystarczy nam tylko miska, mikser, sitko i odrobina chęci. Jeżeli nie macie truskawek to oczywiście, możecie je zrobić z innymi sezonowymi owocami (tutaj proponuję wiśnie, borówki, maliny). Smacznego ;)
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 62
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 85
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3135
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10758
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 62
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 85
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3135
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10758
Składniki
Jajka wybić do miski i ucierać je z cukrem do czasu, aż będzie on niewyczuwalny.
Następnie stopniowo dodawać mąkę, cały czas mieszając- ciasto zrobi się dość gęste ale tak ma być. Cały czas miksując powoli wlewamy olej.
a sam koniec dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kakao- mieszamy do połączenia się składników.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. W między czasie piekarnik nastawiamy na 170 stopni. Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę, wyrównujemy, wykładamy wymyte i osuszone truskawki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 40 minut bądź do tzw. suchego patyczka.