Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, rozpływające się w ustach, delikatne i mocno czekoladowe ciasto nemesis, które smakuje jak najlepsze trufle czekoladowe. Idealne dla czekoladoholików! Kto raz go skosztuje, będzie prosił o więcej. Koniecznie przetestujcie ten przepis na idealne czekoladowe ciasto nemesis.
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 72
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 229
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 166
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 72
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 229
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 166
Składniki
Posiekaj czekoladę. Do małego garnka wlej wodę oraz dodaj około 65 g cukru pudru. Podgrzewaj, cały czas mieszając do momentu, w którym cukier całkowicie się rozpuści.
Do garnka z wodą i cukrem dodaj posiekaną czekoladę oraz masło i podgrzewaj jeszcze przez chwilę, mieszając, do czasu, w którym masa będzie gotowa - stanie się wtedy błyszcząca i gładka.
Ubij białka ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodawaj pozostałą część cukru pudru, dalej miksując. Cukier dodawaj łyżka po łyżce. Następnie dodaj sok z cytryny i żółtka, ponownie zmiksuj.
Bardzo delikatnie połącz masę z jajkami z masą czekoladową. Wymieszaj dokładnie szpatułką.
Przygotuj dwie tortownice: mniejszą i większą. Mniejszą o średnicy 20 centymetrów wyłóż papierem do pieczenia. Z zewnątrz zabezpiecz tortownicę folią aluminiową, żeby zapobiec przedostawaniu się wody do ciasta i przełóż do większej tortownicy.
Do mniejszej tortownicy przełóż ciasto. Do większej wlej gorącą wodę do połowy wysokości małej tortownicy. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone ciasto będzie sprężyste i ścięte. Ciasto wyjmij z piekarnika i wystudź, na noc wsadź do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47797
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 369