Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2258
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1374
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3542
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1196
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2258
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1374
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3542
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1196
Składniki
Daktyle zalać wrzątkiem na 15 minut. Po czym odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Masło z cukrem zmiksować na puch. Do zmiksowanej masy dodawać po jednym całym jajku. Ekstrakt waniliowy. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać do jednej miski. Przesiane suche składniki dodawać w trzech turach na przemian z mlekiem. W trakcie łączenia i dodawania składników, nie przestajemy miksowania. Ciasto łączymy z pokrojonymi daktylami. Surowe ciasto wylać do formy. Na spód dałam papier do pieczenia Ciasto piec 40 minut w 170* lub do suchego patyczka. Śmietankę podgrzać. Do dobrze ciepłej śmietanki dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie sos czekoladowy. Polewą możemy smarować lekko ciepłe lub zimne ciasto. Smacznego.