Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1162
Dziś do pracy.
Odsłon: 28
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 643
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1162
Dziś do pracy.
Odsłon: 28
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 643
Składniki
Daktyle zalać wrzątkiem na 15 minut. Po czym odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Masło z cukrem zmiksować na puch. Do zmiksowanej masy dodawać po jednym całym jajku. Ekstrakt waniliowy. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać do jednej miski. Przesiane suche składniki dodawać w trzech turach na przemian z mlekiem. W trakcie łączenia i dodawania składników, nie przestajemy miksowania. Ciasto łączymy z pokrojonymi daktylami. Surowe ciasto wylać do formy. Na spód dałam papier do pieczenia Ciasto piec 40 minut w 170* lub do suchego patyczka. Śmietankę podgrzać. Do dobrze ciepłej śmietanki dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie sos czekoladowy. Polewą możemy smarować lekko ciepłe lub zimne ciasto. Smacznego.