Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniały smak i zapach czekolady, aksamitne, rozpływające się w ustach
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5377
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 104
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 82
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5377
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 104
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 82
Składniki
Posmarować cienko tłuszczem kwadratową formę do pieczenia o dł. ok. 20cm
Połamać czekoladę na kawałki i wsypać do rondla, dodać masło i mleko skondensowane. Podgrzewać na mały ogniu, cały czas mieszając aż czekolada i masło się roztopią tworząc gładką masę. Nie dopuścić do wrzenia.
Zdjąć z ognia, dolać olejek i dodać środek zeskrobany z laski wanilii, wymieszać, następnie kilka minut ucierać masę aż zgęstnieje. Przelać do przygotowanej formy, wystudzic i chłodzić w lodówce aż stwardnieje (u mnie trwało to całą noc)
Przełożyć na deskę i pokroić na kawałki
Gotowe krówki można przechowywać w szczelnym pojemniku w suchym, chłodnym miejscu przez miesiąc. Nie należy zamrażać.
Uwaga! Aby ułatwić sobie wyciągnięcie zgęstniałej masy na deskę, formę nalezy wyłożyć folią spożywczą
Smacznego :-)