Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe salami z ricotty można robić na różne sposoby, zmieniając tylko dodatki. Bardzo łatwy w przygotowaniu deser, do zrobienia w kilkanaście minut. Potem tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość, kiedy nasze salami tężeje w lodówce....
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3991
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3991
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Herbatniki z grubsza połamać.
Do sporej miski przełożyć ricottę, dodać cukier puder i kakao, wymieszać. Następnie wlać czekoladę, wrzucić połamane herbatniki i pistacje, dobrze wymieszać.
Masę przełożyć na arkusz pergaminu, uformować dość gruby wałek, końcówki papieru zawinąć jak cukierek. Deser włożyć na co najmniej kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem można dodatkowo obtoczyć salami w cukrze pudrze, kroić w plastry.