Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe salami z ricotty można robić na różne sposoby, zmieniając tylko dodatki. Bardzo łatwy w przygotowaniu deser, do zrobienia w kilkanaście minut. Potem tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość, kiedy nasze salami tężeje w lodówce....
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Herbatniki z grubsza połamać.
Do sporej miski przełożyć ricottę, dodać cukier puder i kakao, wymieszać. Następnie wlać czekoladę, wrzucić połamane herbatniki i pistacje, dobrze wymieszać.
Masę przełożyć na arkusz pergaminu, uformować dość gruby wałek, końcówki papieru zawinąć jak cukierek. Deser włożyć na co najmniej kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem można dodatkowo obtoczyć salami w cukrze pudrze, kroić w plastry.