Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe salami z ricotty można robić na różne sposoby, zmieniając tylko dodatki. Bardzo łatwy w przygotowaniu deser, do zrobienia w kilkanaście minut. Potem tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość, kiedy nasze salami tężeje w lodówce....
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4278
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11653
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6664
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5535
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13747
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4278
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11653
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6664
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5535
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13747
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Herbatniki z grubsza połamać.
Do sporej miski przełożyć ricottę, dodać cukier puder i kakao, wymieszać. Następnie wlać czekoladę, wrzucić połamane herbatniki i pistacje, dobrze wymieszać.
Masę przełożyć na arkusz pergaminu, uformować dość gruby wałek, końcówki papieru zawinąć jak cukierek. Deser włożyć na co najmniej kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem można dodatkowo obtoczyć salami w cukrze pudrze, kroić w plastry.