Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe salami z ricotty można robić na różne sposoby, zmieniając tylko dodatki. Bardzo łatwy w przygotowaniu deser, do zrobienia w kilkanaście minut. Potem tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość, kiedy nasze salami tężeje w lodówce....
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10436
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336776
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4354
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423791
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10436
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336776
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4354
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423791
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Herbatniki z grubsza połamać.
Do sporej miski przełożyć ricottę, dodać cukier puder i kakao, wymieszać. Następnie wlać czekoladę, wrzucić połamane herbatniki i pistacje, dobrze wymieszać.
Masę przełożyć na arkusz pergaminu, uformować dość gruby wałek, końcówki papieru zawinąć jak cukierek. Deser włożyć na co najmniej kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem można dodatkowo obtoczyć salami w cukrze pudrze, kroić w plastry.