Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i wilgotne ciasto z chrupiącą gruszką.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12232
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5060
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12232
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5060
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka.Zmiksować.Następnie wlać olej,wodę i zapach.Zmiksować.Wsypywać stopniowo przesianą mąkę,proszek do pieczenia i kakao.Zmiksować.Gruszkę obrać i pokroić na cienkie plasterki.Do przygotowanej tortownicy z kominem nalać ok 1/3 części ciasta i ułożyć gruszkę,posypać migdałami...zalać kolejną porcją ciasta...i znów ułożyć gruszkę i migdały...nalać ciasto.Wstawić tortownicę do rozgrzanego piekarnika ( 180 ) i piec ok 1 godz. Po upieczeniu nakłuć wykałaczką i sprawdzić czy ciasto jest upieczone.Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Kiedy ciasto będzie jeszcze ciepłe,wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO