Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
porcja na dużą prostokątną blaszkę :)) Przepis dostałam od koleżanki :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać ocet i dokładnie wymieszać. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu kakao. Całość dobrze wymieszać. Upiec 2 placki lub jeden i po upieczeniu przekroić.
Krem: Na parze ubić żółtka, cukier i jajka. W szklance wody rozpuścić galaretkę. Czekoladę roztopić na parze. Wiśnie odsączyć. Masło utrzeć stopniowo dodając po 1 łyżce masy jajecznej, płynnej czekolady, tężejącą galaretkę, wiśnie i delikatnie wymieszać.
Ciasto układać: biszkopt, krem, biszkopt, krem. Wierzch polać polewą i udekorować wiśniami lub żurawiną. Polewa: 1/2 kostki margaryny+4łyżki wody+3/4 szklanki cukru+3 łyżki kakao. Wszystko rozpuścić w garnuszku.