Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
porcja na dużą prostokątną blaszkę :)) Przepis dostałam od koleżanki :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać ocet i dokładnie wymieszać. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu kakao. Całość dobrze wymieszać. Upiec 2 placki lub jeden i po upieczeniu przekroić.
Krem: Na parze ubić żółtka, cukier i jajka. W szklance wody rozpuścić galaretkę. Czekoladę roztopić na parze. Wiśnie odsączyć. Masło utrzeć stopniowo dodając po 1 łyżce masy jajecznej, płynnej czekolady, tężejącą galaretkę, wiśnie i delikatnie wymieszać.
Ciasto układać: biszkopt, krem, biszkopt, krem. Wierzch polać polewą i udekorować wiśniami lub żurawiną. Polewa: 1/2 kostki margaryny+4łyżki wody+3/4 szklanki cukru+3 łyżki kakao. Wszystko rozpuścić w garnuszku.