Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, jogurtowy deser z czekoladą. Zachwyci nawet największego łakomczucha :)
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 609
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1574
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27730
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3892
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 609
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1574
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27730
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3892
Składniki
Herbatniki pokruszyć w malakserze na piasek.
Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Podzielić na 2 części. Czekolady połamać na kostki i każdą w osobnej miseczce rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Do jednej części jogurtu dodać przestudzoną, płynną czekoladę białą i zmiksować, do drugiej dodać czekoladę mleczną i zmiksować.
Do szklanek nasypać po 3 łyżki herbatników i ok. 5 łyżek jogurtu z białą czekoladą. Następnie ponownie 3 łyżki herbatników i 5 łyżek jogurtu z mleczną czekoladą. Wierzch deserów posypać pozostałymi herbatnikami i udekorować borówkami. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut.