Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, jogurtowy deser z czekoladą. Zachwyci nawet największego łakomczucha :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Herbatniki pokruszyć w malakserze na piasek.
Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Podzielić na 2 części. Czekolady połamać na kostki i każdą w osobnej miseczce rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Do jednej części jogurtu dodać przestudzoną, płynną czekoladę białą i zmiksować, do drugiej dodać czekoladę mleczną i zmiksować.
Do szklanek nasypać po 3 łyżki herbatników i ok. 5 łyżek jogurtu z białą czekoladą. Następnie ponownie 3 łyżki herbatników i 5 łyżek jogurtu z mleczną czekoladą. Wierzch deserów posypać pozostałymi herbatnikami i udekorować borówkami. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut.