Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, jogurtowy deser z czekoladą. Zachwyci nawet największego łakomczucha :)
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 48
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 88
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11999
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 208
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 48
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 88
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11999
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 208
Składniki
Herbatniki pokruszyć w malakserze na piasek.
Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Podzielić na 2 części. Czekolady połamać na kostki i każdą w osobnej miseczce rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Do jednej części jogurtu dodać przestudzoną, płynną czekoladę białą i zmiksować, do drugiej dodać czekoladę mleczną i zmiksować.
Do szklanek nasypać po 3 łyżki herbatników i ok. 5 łyżek jogurtu z białą czekoladą. Następnie ponownie 3 łyżki herbatników i 5 łyżek jogurtu z mleczną czekoladą. Wierzch deserów posypać pozostałymi herbatnikami i udekorować borówkami. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut.