Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, jogurtowy deser z czekoladą. Zachwyci nawet największego łakomczucha :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 159
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 845
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14286
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 159
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 845
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14286
Składniki
Herbatniki pokruszyć w malakserze na piasek.
Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Podzielić na 2 części. Czekolady połamać na kostki i każdą w osobnej miseczce rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Do jednej części jogurtu dodać przestudzoną, płynną czekoladę białą i zmiksować, do drugiej dodać czekoladę mleczną i zmiksować.
Do szklanek nasypać po 3 łyżki herbatników i ok. 5 łyżek jogurtu z białą czekoladą. Następnie ponownie 3 łyżki herbatników i 5 łyżek jogurtu z mleczną czekoladą. Wierzch deserów posypać pozostałymi herbatnikami i udekorować borówkami. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut.