Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowy mus z bananem i awokado

Czekoladowy mus z bananem i awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 782 Ocena: 49219

Dodano:

Odsłon: 217

Najlepsze są zdrowe słodkości. Dzisiaj proponuję Wam pyszny mus z awokado i bananami.

Składniki

  • awokado 1 sztuka
  • banany (średnie, dojrzałe) 2 sztuki
  • borówki amerykańskie 200 g
  • czekolada gorzka 70% (firmy Wawel) 50 g
  • miód gryczany 1 łyżka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladowy mus z bananem i awokado

Przygotowanie

  1. Czekoladę łamiemy na kawałki, wkładamy do rondelka, wlewamy łyżkę wody. Całość podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia czekolady.
    Awokado i banany obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, przekładamy do blendera. Dodajemy miód, rozpuszczoną czekoladę. Składniki blendujemy na jednolity mus, który
    następnie przekładamy do miseczek czy szklanych pucharków. Deser dekorujemy świeżymi borówkami.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń