Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik najpyszniejszy jest drugiego dnia.
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2682
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 109
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 166
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38195
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2682
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 109
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 166
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38195
Składniki
Ciasto : margarynę roztapiamy, dodajemy pół szklanki wody, kakao i cukier. Zagotowujemy i energicznie mieszamy by nie było grudek. Studzimy, po czym dodajemy 4 żółtka i dalej mieszamy. Odlewamy pół szklanki tak przygotowanej polewy. Resztę mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia i ubitymi białkami. 3/4 ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy twaróg i budyń raz pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy. Na ciasto wykładamy masę serową a na nią resztę ciasta. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu polewamy pozostałą polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego :)