Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowy sernik

Czekoladowy sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 234

Dodano:

Odsłon: 3157

Bardzo pyszny sernik, nie wymagający pieczenia.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. SPÓD HERBATNIKOWY:
    Masło rozpuść i ostudź. Herbatniki drobno zmiel, wymieszaj z wystudzonym masłem tak aby konsystencją przypominało mokry piasek. Tortownicę wyłóż folią spożywczą, wysyp masę ciasteczkową, ugnieć i wstaw do lodówki na 30 minut.

  2. MASA:
    Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier, a następnie po łyżce twarogu. Dodaj likier, przestudzoną czekoladę oraz chłodną żelatynę, wymieszaj dokładnie, a potem wylej na zastygnięty ciasteczkowy spód. Wyrównaj powierzchnię.

  3. GALARETKA:
    Wiśnie osącz z zalewy. 1 szklankę soku zagotuj, rozpuść w niej galaretkę i zostaw do stężenia. Wiśnie ułóż na masie serowej i zalej tężejącą galaretką. Zostaw najlepiej na noc w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń