Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny sernik, nie wymagający pieczenia.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
SPÓD HERBATNIKOWY: Masło rozpuść i ostudź. Herbatniki drobno zmiel, wymieszaj z wystudzonym masłem tak aby konsystencją przypominało mokry piasek. Tortownicę wyłóż folią spożywczą, wysyp masę ciasteczkową, ugnieć i wstaw do lodówki na 30 minut.
MASA: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier, a następnie po łyżce twarogu. Dodaj likier, przestudzoną czekoladę oraz chłodną żelatynę, wymieszaj dokładnie, a potem wylej na zastygnięty ciasteczkowy spód. Wyrównaj powierzchnię.
GALARETKA: Wiśnie osącz z zalewy. 1 szklankę soku zagotuj, rozpuść w niej galaretkę i zostaw do stężenia. Wiśnie ułóż na masie serowej i zalej tężejącą galaretką. Zostaw najlepiej na noc w lodówce.