Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny sernik, nie wymagający pieczenia.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 243
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 664
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17040
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1023
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 243
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 664
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17040
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1023
Składniki
SPÓD HERBATNIKOWY: Masło rozpuść i ostudź. Herbatniki drobno zmiel, wymieszaj z wystudzonym masłem tak aby konsystencją przypominało mokry piasek. Tortownicę wyłóż folią spożywczą, wysyp masę ciasteczkową, ugnieć i wstaw do lodówki na 30 minut.
MASA: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier, a następnie po łyżce twarogu. Dodaj likier, przestudzoną czekoladę oraz chłodną żelatynę, wymieszaj dokładnie, a potem wylej na zastygnięty ciasteczkowy spód. Wyrównaj powierzchnię.
GALARETKA: Wiśnie osącz z zalewy. 1 szklankę soku zagotuj, rozpuść w niej galaretkę i zostaw do stężenia. Wiśnie ułóż na masie serowej i zalej tężejącą galaretką. Zostaw najlepiej na noc w lodówce.