Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki,delikatny,letni deser.Robię go ,gdy pojawiąją się świeże czereśnie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 747
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12573
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 747
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12573
Składniki
Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w niepełnej szklance gorącej wody,dokładnie mieszamy.Gdy składniki się rozpuszczą,odstawiamy do schłodzenia.Podobnie postępujemy z galaretką zieloną.Połowę zsiadłego mleka(lub kefiru)ubijamy i łączymy_cały czas ubijając-z chłodną,ale płynną galaretką czerwoną.Gdy całość się spieni,rozkładamy na spodzie pucharków,odstawiamy na kilka minut do lodówki,by masa stężała.
Układamy rozdrobnione czereśnie.Pozostałe zsiadłe mleko( lub kefir)po dokładnym spienieniu łączymy z chłodną,ale niestężoną galaretką i wlewamy do pucharków.Ponownie wstawiamy do lodówki.Przed podaniem brzegi pucharkówotaczamy listkami świeżej mięty,tworząc" wianuszek",a na wierzchu układamy pozostałe dorodne owoce.Deser podajemy schłodzony.