Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki,delikatny,letni deser.Robię go ,gdy pojawiąją się świeże czereśnie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424862
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424862
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w niepełnej szklance gorącej wody,dokładnie mieszamy.Gdy składniki się rozpuszczą,odstawiamy do schłodzenia.Podobnie postępujemy z galaretką zieloną.Połowę zsiadłego mleka(lub kefiru)ubijamy i łączymy_cały czas ubijając-z chłodną,ale płynną galaretką czerwoną.Gdy całość się spieni,rozkładamy na spodzie pucharków,odstawiamy na kilka minut do lodówki,by masa stężała.
Układamy rozdrobnione czereśnie.Pozostałe zsiadłe mleko( lub kefir)po dokładnym spienieniu łączymy z chłodną,ale niestężoną galaretką i wlewamy do pucharków.Ponownie wstawiamy do lodówki.Przed podaniem brzegi pucharkówotaczamy listkami świeżej mięty,tworząc" wianuszek",a na wierzchu układamy pozostałe dorodne owoce.Deser podajemy schłodzony.