Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, smaczny i oryginalny deser. Oprócz tego szybki i prosty w wykonaniu. Nie ma możliwości aby komuś nie zasmakował.
Pyszne spaghetti przygotowane w patelni. Makaron gotowany w sosie idealnie si...
Odsłon: 6437
Szybkie spaghetti. Przepis pochodzi z gazety, troszkę zmieniony przeze mnie....
Odsłon: 1021
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3617
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 106
Pyszne spaghetti przygotowane w patelni. Makaron gotowany w sosie idealnie si...
Odsłon: 6437
Szybkie spaghetti. Przepis pochodzi z gazety, troszkę zmieniony przeze mnie....
Odsłon: 1021
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3617
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 106
Składniki
Daktyle i imbir kroimy w paski, zalewamy kilkoma łyżkami gorącej wody, mieszamy i przykrywamy na ok. 10 minut. Max. 10 łyżek wody. Lekko zmiękczone wyławiamy z wody, trochę jaj możemy zostawić, blendujemy. Blender powinien mieć moc min. 700 W. Jagody goji zalewamy niewielką ilością gorącej wody, po kilku minutach dokładnie odcedzamy wodę. Do starannie zblendowanej masy dodajemy posiekane orzechy, jagody goji, sezam, lekko mieszamy. Od razu dosypujemy też proso, dokładnie mieszamy składniki. Następnie lekko zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha laskowego. Przekładamy na deseczkę i wkładamy do lodówki.