Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, smaczny i oryginalny deser. Oprócz tego szybki i prosty w wykonaniu. Nie ma możliwości aby komuś nie zasmakował.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 798
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5654
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9493
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 232
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 798
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5654
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9493
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 232
Składniki
Daktyle i imbir kroimy w paski, zalewamy kilkoma łyżkami gorącej wody, mieszamy i przykrywamy na ok. 10 minut. Max. 10 łyżek wody. Lekko zmiękczone wyławiamy z wody, trochę jaj możemy zostawić, blendujemy. Blender powinien mieć moc min. 700 W. Jagody goji zalewamy niewielką ilością gorącej wody, po kilku minutach dokładnie odcedzamy wodę. Do starannie zblendowanej masy dodajemy posiekane orzechy, jagody goji, sezam, lekko mieszamy. Od razu dosypujemy też proso, dokładnie mieszamy składniki. Następnie lekko zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha laskowego. Przekładamy na deseczkę i wkładamy do lodówki.