Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie jest przepis na torcik:) To krótki opis jak wykonać dekorację z żywych płatków róży:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119375
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8969
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3223
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119375
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8969
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3223
Składniki
Białko ubijamy, ale tak aby było lekko spienione (nie na sztywno). Cukier wysypujemy na talerzyk.
Kwiaty róży dzielimy na pojedyncze płatki, każdy z nich smarujemy za pomocą pędzelka roztrzepanym białkiem a potem maczamy w cukrze:) Widziałam też przepis, w którym zamiast zwykłego cukru, był cukier puder, ale tego jeszcze nie wypróbowałam.
Taka dekoracja jest bardzo trwała. Ja zrobiłam torcik w poniedziałek popołudniu a zdjęcia zrobione zostały na drugi dzień. Płatki wyglądały jak dopiero zerwane.