Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie jest przepis na torcik:) To krótki opis jak wykonać dekorację z żywych płatków róży:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 570
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 570
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Składniki
Białko ubijamy, ale tak aby było lekko spienione (nie na sztywno). Cukier wysypujemy na talerzyk.
Kwiaty róży dzielimy na pojedyncze płatki, każdy z nich smarujemy za pomocą pędzelka roztrzepanym białkiem a potem maczamy w cukrze:) Widziałam też przepis, w którym zamiast zwykłego cukru, był cukier puder, ale tego jeszcze nie wypróbowałam.
Taka dekoracja jest bardzo trwała. Ja zrobiłam torcik w poniedziałek popołudniu a zdjęcia zrobione zostały na drugi dzień. Płatki wyglądały jak dopiero zerwane.