Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie jest przepis na torcik:) To krótki opis jak wykonać dekorację z żywych płatków róży:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7467
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2407
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7467
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2407
Składniki
Białko ubijamy, ale tak aby było lekko spienione (nie na sztywno). Cukier wysypujemy na talerzyk.
Kwiaty róży dzielimy na pojedyncze płatki, każdy z nich smarujemy za pomocą pędzelka roztrzepanym białkiem a potem maczamy w cukrze:) Widziałam też przepis, w którym zamiast zwykłego cukru, był cukier puder, ale tego jeszcze nie wypróbowałam.
Taka dekoracja jest bardzo trwała. Ja zrobiłam torcik w poniedziałek popołudniu a zdjęcia zrobione zostały na drugi dzień. Płatki wyglądały jak dopiero zerwane.