Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie jest przepis na torcik:) To krótki opis jak wykonać dekorację z żywych płatków róży:)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 409
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 409
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Białko ubijamy, ale tak aby było lekko spienione (nie na sztywno). Cukier wysypujemy na talerzyk.
Kwiaty róży dzielimy na pojedyncze płatki, każdy z nich smarujemy za pomocą pędzelka roztrzepanym białkiem a potem maczamy w cukrze:) Widziałam też przepis, w którym zamiast zwykłego cukru, był cukier puder, ale tego jeszcze nie wypróbowałam.
Taka dekoracja jest bardzo trwała. Ja zrobiłam torcik w poniedziałek popołudniu a zdjęcia zrobione zostały na drugi dzień. Płatki wyglądały jak dopiero zerwane.