Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie jest przepis na torcik:) To krótki opis jak wykonać dekorację z żywych płatków róży:)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Białko ubijamy, ale tak aby było lekko spienione (nie na sztywno). Cukier wysypujemy na talerzyk.
Kwiaty róży dzielimy na pojedyncze płatki, każdy z nich smarujemy za pomocą pędzelka roztrzepanym białkiem a potem maczamy w cukrze:) Widziałam też przepis, w którym zamiast zwykłego cukru, był cukier puder, ale tego jeszcze nie wypróbowałam.
Taka dekoracja jest bardzo trwała. Ja zrobiłam torcik w poniedziałek popołudniu a zdjęcia zrobione zostały na drugi dzień. Płatki wyglądały jak dopiero zerwane.